Talvirenkaat

Varaa aika
Hyvien talvirenkaiden merkitys

Talvirenkailta vaaditaan Suomen vaihtelevissa tieolosuhteissa paljon. Tiet saattavat olla sohjoisia, jäisiä tai polanteisia, mikä vaatii renkaalta hyvät ominaisuudet joka tilanteeseen. Parhaimmillaan rengas on uutena eli valmistettu alle kaksi vuotta ostohetkestä ja pintakuvio mahdollisine nastoineen on vielä täydellinen.

Kulutuspintaa on uusissa talvirenkaissa kymmenen millimetriä. Sillä pärjää parhaiten talvisissa olosuhteissa. Toki ajonopeus vaikuttaa auton käyttäytymiseen ja fysiikan lakeja ei paraskaan rengas kumoa. Talviajo vaatiikin malttia kuljettajalta hyvien renkaiden lisäksi.

Talvirenkaatkin kuluvat epätasaisesti kaksivetoisissa autoissa. Epätasaista kulumista voi estää vaihtamalla renkaita akselilta toiselle kesken ajokauden. Paremmat renkaat tulisi kuitenkin asentaa taka-akselille huolimatta siitä, mitkä renkaat vetävät.

Muita renkaita säästäviä tapoja on rauhallinen ajotyyli ja oikeat rengaspaineet. Oikean rengaspaineen voi selvittää auton oppaasta ja monessa mallissa rengaspaineet on ilmoitettu tankkausluukun sisäpuolella olevassa tarrassa. Rengaspaineita pitäisi muuttaa kuorman mukaan. Täydellä autolla renkaaseen pitäisi laittaa lisää ilmaa ja taas kevyemmällä kuormalla ajettaessa päästää sopiva määrä ilmaa pois.

Bridgestone Noranza 001

Bridgestone Noranza 001 – tehty Pohjolan talveen!

Bridgestone Noranza 001 nastarengasvalikoima kattaa henkilöautot, maasturit ja tavara-autot.

“Bridgestonen jääpito on mainio. Erityisesti vetopito on huipputasoa ja ajaminen on helppoa. Rengas vastaa ohjaukseen tarkasti. Lumisella tienpinnalla Bridgestone käyttäytyy rauhallisesti ja ohjautuu varmasti myös yllättävissä ajotilanteissa. “

– Tekniikan Maailma 17/2017 Talvirengastesti

 

Noranzan pehmeä kumiseos yhdistettynä jäykkään keskiripaan ja toisiinsa lukittuviin lamelleihin takaa hyvän ajovakauden, pidon ja ohjaustuntuman vaihtelevissa kelioloissa sekä lisää jarrutusvoimaa kuivilla ja märillä teillä.

Olka-alueen pitourat parantavat kaarrepitoa lumella. Korkea urasuhde lisää pitoa ja renkaan hallittavuutta lumisissa ja märissä olosuhteissa. Pitosärmäefekti lisää kiihdytys- ja jarrutuspitoa lumella ja jäällä.

Ainutlaatuinen nastan muotoilu ja määrättyyn suuntaan asennetut nastat antavat maksimaalisen jääpidon.

Erityinen nastamuotoilu takaa nastan lujan kiinnipysyvyyden ja antaa nastoitukselle pitkän käyttöiän. Innovatiivinen kulumismittari helpottaa ja nopeuttaa renkaan kuluneisuuden arviointia.

 

 

 NORANZA 001, SUV 001 ja VAN 001

  • Ainutlaatuinen hallittavuus ja pito
  • Erinomainen jarrutusvoima
  • Huipputason kiihdytyspitoBridgestone NORANZA 001
Firestone Winterforce

Firestone Winterforce – Turvallisuutta ja luotettavuutta talviajoon

  • Nastarengas äärimmäisiin talvioloihin
  • Luotettava jarrutuksissa, kiihdytyksissä ja käsittelyssä
  • Erinomaista pitoa jäällä ja pakkautuneella lumella

Valloita vaativimmatkin talviset tiet Firestone Winterforcella. Tämä suorituskyvyltään erinomainen nastarengas on Firestonen vastaus pohjoismaisen talven haasteisiin: se on suunniteltu ja valmistettu todellisiin ääriolosuhteisiin. Tämä rengas antaa kuljettajalle itseluottamusta turvalliseen, nautittavaan ja luotettavaan ajamiseen, tuopa talvi tullessaan mitä tahansa.

Firestone Winterforce

 

Hankook Winter I*Pike RS²

Testimenestyjä Hankook Winter I*Pike RS² Nastarengas

Tekniikan Maailma 17/2018 – 3.sija (****) ja Moottori-lehti 9/2018 – Jäällä 2.sija & Lumella 2.sija

Turvallisuuden uusi standardi pohjoisen vaativiin oloihin. Uudenlaista rengasteknologiaa yhdistettynä suomalaisella nastalla ja kehitystyöllä, lopputuloksena lyömätön yhdistelmä pitoa ja ajettavuutta sinun iloksesi.

Hankook winter i*pike rs2

 

Bridgestone Blizzak WS80

Bridgestone Blizzak WS80 – huippukitkarengas henkilöautoihin

Bridgestone Blizzak WS80 tarjoaa vaativiin talvioloihin hyvät ajo-ominaisuudet, oli alla lunta, jäätä tai sohjoa.

  • Tarkka ohjattavuus
  • Suorituskykyä Pohjolaan
  • Loistava pito lumella ja jäällä

Bridgestone Blizzak WS80