Rengaspalvelut

Varaa aika
Renkaiden allelaitto

Ammattitaitoiset asentajamme vaihtavat renkaat niin henkilö- kuin pakettiautoihin. Renkaiden allelaitto sisältää meillä aina renkaiden jälkikiristyksen, joka on hyvä tehdä noin 100 km ajon jälkeen. Vanteen ja pyörän navan väliin jää helposti epäpuhtauksia tai hiekan muruja, jotka murenevat pikkuhiljaa ja löystyttävät näin rengasta, jolloin rengas saattaa pahimmassa tapauksessa irrota kesken ajon.

Renkaiden tasapainotus

Renkaat tasapainotetaan aina kun autoon laitetaan alle uudet renkaat. Renkaat on syytä tasapainottaa etenkin jos ajon aikana on havaittavissa tärinää. Tärinä tulee ilmi yleensä noin 80 km/h nopeudessa.

Nelipyöräsuuntaus

Ohjauskulmat on hyvä tarkistuttaa vähintään kerran vuodessa renkaiden vaihdon yhteydessä. Nelipyöräsuuntaus on syytä tehdä myös silloin, jos renkaat kuluvat epätasaisesti tai renkaaseen on kohdistunut kova isku. Ohjauskulmien säädöllä voidaan vähentää renkaiden epätasaista kulumista ja parantaa auton ajettavuutta. Mikäli säätöjä ei tehdä, renkaat voivat kulua käyttökelvottomiksi hyvinkin nopeasti.

Alustasarjan asennuksen jälkeen nelipyöräsuuntaus on äärimmäisen tärkeä auton ajo-ominaisuuksien ja renkaiden kulumisen kannalta. Nelipyöräsuuntauksen aikana mittaamme autosi pyörien ohjauskulmat ja vertaamme mittaustulosta valmistajan merkkikohtaisiin normiarvoihin. Jos mittaustuloksissa on eroavaisuuksia autosi ohjauskulmat säädetään valmistajan antamiin normiarvoihin.

Rengashotelli

Renkaiden säilytys saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Jättäessäsi renkaasi meille säilytykseen, varmistat että renkaasi ovat käyttökuntoiset seuraavankin kauden. Asuinpaikkasi varastossa ei ole siten turhaa palokuormaa, joka aiheuttaa tulipalon sattuessa erittäin ison riskin suuronnettomuudelle. Näin säästät myös omaa varastotilaasi.

Rengashotellissamme renkaasi varastoidaan renkaille sopivissa olosuhteissa. Oikeat olosuhteet ovat tärkeä tekijä renkaan kunnon säilymiselle. Varastoinnissa rengasta rasittaa valon ultraviolettisäteily, ilmankosteus ja lämpö. Myös liuottimet, pitkäaikainen varastointi ja renkaaseen kohdistuva vääntö tai paino vahingoittavat rengasta varastoinnin aikana. Rengashotellissamme kaikki nämä asiat on otettu huomioon ja voit luottaa siihen, että renkaasi ovat hyvässä kunnossa kauden vaihtuessa. Ennen uutta kautta otamme sinuun yhteyttä ja sovimme valmiiksi ajan renkaanvaihdolle.

Renkaiden säilytyksen lisäksi rengashotellipalveluumme sisältyy renkaiden kuntotarkastus. Mikäli renkaasi vaativat uusimista, otamme sinuun yhteyttä ja tarjoamme muutamia rengasvaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivimman. Renkaanvaihdon yhteyteen voit tilata pienestä lisämaksusta myös tasapainotuksen.

Renkaan korjaus
Jos renkaan tai vanteen epäillään vaurioituneen, First Stopin rengasasiantuntija tarkastaa renkaan sekä sisäisesti että ulkoisesti taatakseen turvallisuutesi. Sen jälkeen hän arvioi, onko rengas korjauskelpoinen.
Rengas- ja vannepesut

Renkaiden ja vanteiden pesu renkaan vaihdon ja asennuksen yhteydessä. Rengashotelliasiakkaiden osalta pesupalvelut sisältyvät kausisäilytysmaksuun.